Fords jättenyhet – pickupen som säljer mer än hela Volvo

Här är Fords viktigaste nyhet på länge. 
Storsäljaren och kassakon Ford F-150 presenteras i ny tappning. 
Pickupen blir modernare rakt igenom och får en ny V6:a med självladdande hybridteknik. 

Ford F-150 är USA:s bäst säljande bilmodell och såldes i ungefär 900 000 exemplar under 2019. Det innebär att enbart den stora pickup-modellen är nästan tre gånger så stor som hela den svenska nybilsmarknaden. F-150 ensam säljer 30 procent fler fordon än hela Volvo Cars. 

När Ford nu kommer med en kraftigt förnyad modell är den förstås livsviktig för företaget. Den nya modellen som nu visas upp har fått mängder av förändringar, men skalet är ändå sig relativt likt från den nuvarande modellen. Få biltillverkare vågar ändra för mycket på ett vinnande koncept.

Nya Ford F-150 får en aluminiumkaross i militär kvalitet ovanpå rambygget. Bilen får nya strålkastare, ny motorhuv och nya stötfångare. Hjulhusen är breddade för att få plats med nya större hjul. Köparna har hela 11 olika grillar att välja mellan. 

Enligt Ford har nya F-150 blivit betydligt mer strömlinjeformad tack vare luftintag som kan stängas och öppnas, och en uppdaterad hytt- och flakgeometri. Även i USA börjar bränsleförbrukning bli ett fungerande säljargument. 

Interiären har uppgraderats och naturligtvis kommer bilen med stora pekskärmar. Billigare modeller har 8-tums skärm, de mer exklusiva varianterna har en 12-tums pekskärm. Samtliga system kan nu också uppdateras över internet, utan att ägaren behöver besöka verkstaden. Tesla var först, och nu håller det på att bli standard över hela bilindustrin. 

Bilen kommer förstås med ett urval av stora V8-motorer, men hittills har Ford bara tillkännagivit en ny V6-motor med elhybrid. Batteriet är på 1,5 kWh och laddas när du kör och bromsar. Med full tank får V6-hybriden en räckvidd på 113 mil. 

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *