”Förbudet mot förbränningsmotor kan skjutas upp”

Europa kan skjuta upp förbudet mot förbränningsmotorer. Det hävdar Porsches finanschef under avtäckningen av nya Macan. 
– Det finns många diskussioner just nu kring slutet för förbränningsmotorn. Jag tror att det kan bli försenat, säger Lutz Meschke till Bloomberg. 

Elbilarna har drabbats av sina första stora bakslag efter att försäljningen gått ner efter att bidrag tagits bort och att många nya köpare inte har råd. Nu går en av tungviktare i europeisk bilindustri ut med att förbudet mot att sälja nya bilar med förbränningsmotorer i EU 2035 kan skjutas upp. 

Porsches finanschef Lutz Meschke tror att förbudet kommer att bli försenat efter nedgången för försäljningen av elbilar. Enligt Meschke klarar Porsche och andra tillverkare av premium-bilar att sälja dem utan subventioner. Men det är fel att ta bort dem från volymsegmentet. 
– Vi måste se hur brant ökningskurvan är under de kommande åren. Om vi har en situation som nu, med viss ovilja att köpa elbilar i Europa, så kanske subventionerna kommer tillbaka, säger Lutz Meschke till Bloomberg

Uttalandena ska ses mot bakgrund till att den största partigruppen EPP i Europaparlamentet planerar att gå till val på att riva upp förbudet. Deras valmanifest läckte ut, och där framgår de att de vill riva upp förbudet. I partigruppen ingår bland annat Moderaterna och Kristdemokraterna, men det är främst tyska krafter som verkar för att förbudet ska rivas upp. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester