Flyr från svenska polisen i BMW M5 – se polisjakten i 243 km/h

Annons

Här jagar svenska polisen en BMW M5 i som snabbast 243 km/h. 
Efter en livsfarlig biljakt med omkörningar på fel sida kunde mannen till slut gripas.
Bara en dryg månad senare tar polisen 40-åringen i en ny biljakt med en Alfa Romeo.

Polisbilen stod och hade en kontroll vid en vägkant utanför Gävle när en BMW drog förbi i mycket hög fart. De tar omedelbart upp jakten, som du kan se här i filmen, men föraren vägrar att stanna. 

Annons

BMW M5:an, med 560 hk, kör genom tätorter i över 140 km/h. Polisen har enligt uppgift en BMW 540, men lyckas ändå hålla ganska jämna steg med bildåren. Efter att som snabbast ha kört i 243 km/h lyckas polisen stoppa dbilen vid en grusväg. De tvingar ner de fem personerna i bilen med dragna vapen. 

Föraren visar sig vara en man i 40-årsåldern som tidigare dömts för olovlig körning. Händelsen inträffade i maj, och bara ett par veckor senare greps mannen igen för olovlig körning. I mitten av juli försöker mannen köra ifrån polisen på nytt i en stulen Alfa Romeo. Då kör han 150 km/h på en 40-sträcka och kör genom en rondell i fel riktning innan han grips. 

Annons

Mannen har nu åtalats för grov olovlig körning, stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, häleri, rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och ringa narkotikabrott. Han erkänner brotten, uppger Arbetarbladet. 

Annons

Köp din polisjakt online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *