Därför spränger han sin Tesla med 30 kg dynamit

Finländaren Tuomas Katainen var långt ifrån nöjd med sin Tesla. Det slutar med att han spränger sin Tesla Model S med 30 kilo dynamit. 
– De ringde och sa att det enda som gick att göra med bilen var att byta batteri. Det skulle kosta över 200 000 kronor. Jag sa att jag kommer och hämtar bilen och nu spränger jag den, säger Tuomas. 

Tuomas Katainen från Jyväskylä i Finland köpte en Tesla Model S från 2013. Till en början var han väldigt nöjd med bilen, men det skulle komma att ändra sig. Förtjusningen byttes till ilska.

– När jag köpte Teslan så var de första 150 milen underbara. Sedan började den få felkoder så jag fick bärga den till verkstaden. Bilen stod en månad hos Teslas verkstad. De ringde och sa att det enda som gick att göra med bilen var att byta batteri. Det skulle kosta över 200 000 kronor. Jag sa att jag kommer och hämtar bilen och nu spränger jag den, berättar han på Youtube. 

Bilen hade ingen garanti kvar då den var åtta år gammal. Sagt och gjort, Thomas och hans sprängningskunniga kompisar monterar 30 kilo dynamit på Teslan. Ett mindre smakfullt tilltag är att de också placerar en Elon Musk-docka i förarsätet på bilen. 

Till slut sprängs Teslan i ett stenbrott i Jaala. Innan sprängningen har batteriet på bilen monterats bort. Och 30 kilo dynamit gör sitt jobb grundligt. 

– Det är verkligen ingenting kvar, konstaterar Tuomas efter smällen.