Fick en splitterny Porsche i julklapp: ”Har hänt några gånger”

Tänk dig att få en sportbil i julklapp – vilken dröm!  
Att ge bort en dyr bil i julklapp är ganska ovanligt, men det förekommer. Flera svenskar har fått en ny drömbil av tomten de senaste åren.
– Vi hade en kvinna som fick en Porsche 911 med snören och allt, säger Erik Börnstedt, säljare på Porsche Center Stockholm.

Kanske kommer just du att få din drömbil i julklapp i år. Det lilla paketet som ligger under granen kanske innehåller bilnycklar till en ny Porsche eller Ferrari.

– Jo, det händer faktiskt att vi säljer bilar som ska vara julklappar. Det har hänt några gånger under de 16 år som jag har jobbat med bilar. Det är vanligare att köpa bilar i födelsedagspresent, säger Erik Börnstedt på Porsche.

I foajén på Porsche Center i Smista utanför Stockholm står en Porsche Taycan inslagen med röda julsnören, men ännu har ingen slagit till på den som julklapp.

– För något år sedan levererade vi en Porsche 911 med snören och allt på julafton till en kund i centrala Stockholm, det blev väldigt uppskattat och lyckat.

Så låg att den ryms under granen!

Även lyxbilsåterförsäljaren Callisma i Täby har kunder som köpt bilar i julklappar.

– Det är inte vanligt, men det har hänt några gånger under de snart 18 år jag har arbetat med bilar. Senast var det en Aston Martin, säger vd Fred Mannerfelt.

Går det att få den inslagen i presentpapper?
– Allt går att ordna så klart med presenter, även om det är en bil…

Det finns dock fallgropar med att ge bort en bil i julklapp – det har faktiskt hänt att mottagaren inte gillar färgen och modellen och det kan vara besvärligt att ta bilen på öppet köp och byta färg i mellandagarna.

Köp din Porsche online

Senaste nytt