Ferraris nya SUV Purosangue får V12-motor: ”Bästa körupplevelsen”

Ferraris nya SUV Purosangue får en V12-motor under huven. Bilen visas inom två månader. Ferrari verkar inte ha påverkats av miljödebatten.
– Vi har testat flera alternativ, det var tydligt att V12, för den prestanda och körupplevelse den kunde ge, var det rätta alternativet för marknaden, säger Ferraris vd Benedetto Vigna.

Ferrari är på väg att presentera sin första SUV och har redan skickat ut en teaserbild, dessutom har smygtagna bilder från fabriken läckt ut, som du kan se härintill. Hittills har det varit okänt vilka motorer bilen ska få , men nu bekräftar märket att Purosangue får en V12-motor under huven. Tidigare har Bentley och Rolls-Royce kunnat erbjuda lyx-SUV:ar med V12:or. Nu bekräftar även Ferrari att deras SUV får den bensinslukande monstermotorn.

Ferraris nya strategi har annars varit att förminska motorerna och komplettera superbilarna med laddhybriddrivlina. Den nyligen presenterade 296 GTS har en liten V6-motor tillsammans med en elmotor och batteri. Ferraris vd uppger att V12 är den bästa lösningen för att nya Purosangue ska kunna ta upp konkurrensen med Lamborghinis succébil Urus. 

Ferrari presenterade även sitt kvartalsresultat och vinsten blev 423 miljoner för första kvartalet. Det var strax under marknadens förväntningar på 425 miljoner kronor och aktien sjönk med drygt fem procent. Enligt Ferraris vd är orderböckerna fyllda långt in på 2023.