Ferrarin stod parkerad i stekande sol i 17 år – se mirakelräddningen

Annons

I 17 år stod Ferrari Testarossan övergiven och parkerad i den brännande solen på en gata i Puerto Rico. 
Nu har bilen köpts för fyndpris av Ferrari-entusiasten Leonardo. 
Räddningen av den försummade bilen har redan börjat.

Nyheten om Ferrari Testarossan som stått parkerad i solen på en gata i Puerto Rico under 17 år uppmärksammades i hela världen för några månader sedan. Bland annat uppmärksammades den av Youtube-kanalen Ratarossa som var intresserad av att köpa bilen. Ägaren hade köpt bilen helt ny 1988, men lät bilen stå övergiven på en parkering i 17 år. Ratarossa avstod till slut affären eftersom skicket var för dåligt och bilen fanns för långt bort. 

Annons

I stället köptes bilen upp av en ung puertoricansk Ferrari-entusiast vid namn Leonardo. Och bilen verkar ha kommit till precis rätt person. För redan nu har Leonardo påbörjat en omfattande räddningsaktion av bilen som du kan följa i klippet här ovan. Han började med att ta ut bilens bränsletankar för att byta bränslepumpar och få bort den 17 år gamla bensinen. Sedan rev han ut interiören som samlat smuts och mögel under alla år. Det verkar som att stolarna ska kunna räddas. 

Även karossen behöver en total genomgång. Leonard tar bort både vindrutan och framskärmarna och verkar veta vad han gör. 

Annons

Sedan startar renoveringen av V12-motorn som inte har fått en service eller körts på 17 år. Motorn får alla slitdelar utbytta och även om de kan göra jobbet själv så kostar delarna en mindre förmögenhet. Trots att Leonardo bara har ett litet garage med pallbockar och handverktyg så har mirakel åstadkommits på bara en månad.

Annons

Köp din Ferrari testarossa online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *