Ferrari har köpt en egen Tesla Model S Plaid

Ferrari har en ny testbil som sticker ut bland de röda fullbloden. En Tesla Model S Plaid dök upp vid Ferraris testcenter i Maranello. 

Ferrari håller på att utveckla sin första elbil och den ska vara klar redan i slutet av nästa år. De har berättat att de ligger före schemat, även om de är bland de sista med en elbil. Vid flera dueller med Tesla Model S Plaid har Ferrari fått bita i gräset och Ferraris chef har berättat att Tesla varit en väckarklocka. 
– Förr gick saker långsamt. Tesla skakade om branschen och accelererade processer och beslut. De var snabbare och smidigare, sade vd Benedetto Vigna.

För att se till att inte bli frånkörda framöver har Ferrari köpt in ett eget exemplar av Tesla Model S Plaid. Elbilen med 1020 hästkrafter har iakttagits och filmats på Ferraris testanläggning i Maranello. Egentligen är inköpet inte så oväntat då Tesla Model S Plaid är den snabbaste masstillverkade elbilen som går att köpa. Kanske har Ferrari planer på att lansera en elbil som kör ifrån Tesla Plaid som gör 0-100 km/h på 2,1 sekunder. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester