Extra utrustad för 9 milj – nu säljs Koenigseggs kolfiberdröm

Nu kan du köpa den ultimata kolfiberdrömmen. En av de allra sista Koenigsegg Regera med kaross och fälgar i bar kolfiber, ett tillval för 9 miljoner kr, säljs. Bilen har bara 45 km på mätaren. 

I början av sommaren avslutade Koenigsegg tillverkningen av Regeramodellen. Totalt blev det 80 kundbilar,3 prototyper och en krocktestbil som rullade ut från fabriken i Ängelholm. Lite försenat inleds snart leveranserna av efterträdaren Jesko. 

Missade du att säkra ett eget exemplar av Koenigsegg Regera finns nu en sällsynt fin chans. En av de sist tillverkade bilarna med kaross i bar kolfiber bjuds ut på begagnatmarknaden. Bilen är tillverkad 2021 och har bara 45 km på mätaren. 

Även hjulen är gjorda helt i kolfiber och extraustrusningen med kaross i bar kolfiber och kolfiberhjul kostade nio miljoner kronor. Interiören är minst lika tilltalande med svart och vit klädsel kompletterad med röda sömmar.Bilen säljs av den amerikanska lyxbilsaffären Wires Only som inte uppger något pris på Regeran. Räkna med att du behöver lägga upp åtminstone 40 miljoner kronor.  

Förutom en vidunderligt skön kolfiberkaross får du en 5,0-liters V8-motor med dubbelturbo. Tillsammans med tre elmotorer är effekten 1 500 hästar och vridmomentet 2 000 Newtonmeter. Bilen har det omtalade Koenigsegg Direct Drive-systemet och en växellåda utan lägen som ger en grym acceleration. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester