Elon Musk i Europa: En radikal redesign av grundtekniken för bilar

HANNOVER. Teslachefen Elon Musk är på besök här i Tyskland just nu. Under torsdagen höll han hov på bygget av Giga Berlin. En av de största nyheterna som kom var att nya Tesla Model Y släpps i en omgjord europeisk upplaga. 
– Det är faktiskt en radikal redesign av grundtekniken för att bygga en bil, säger Musk. 

Elon Musks Gulfstream privatjet har landat i Tyskland. Förutom att besöka byggarbetsplatsen för Teslas “Gigafactory” i Freienbrink i Brandenburg-provinsen har han även haft vaccinmöten och träffat tyska politiker.

Under besöket på Gigafactory Berlin avslöjade Musk bland annat nya detaljer om suv:e Model Y som ska börja tillverkas om ett år. Bilen kommer att göras om inför den europeiska tillverkningen

– Som jag sa, du vet, vi bygger fabriken och sedan finns det också en massa innovativa saker som vi kommer att göra här som vi kommer att berätta om i framtiden … Det är inte bara en kopia av Model Y. Det är faktiskt en radikal redesign av kärntekniken för att bygga en bil. Och något av detta, när jag har batteridagen i september, kommer jag att prata om vad vi ska göra här i Berlin. Men det kommer att vara första gången det kommer att ske en förändring i fordonets kärnkonstruktion. Det är en ganska stor sak, sade Elon Musk. 

Elon Musk berättade också att Giga Factory kommer att tillverka battericellen. Och berömde faktiskt den tyska konkurrenten Volkswagen. 

– Det är bra att se att vissa företag som Volkswagen tar detta på allvar nu, men fortfarande är bara en mycket liten andel av bilarna som tillverkas elektriska. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester