Elektriska Monster-Mustangen med 1400 hk kör så det ryker

Annons

Ford visar första gången upp en brutalversion av nya elbilen Mustang Mach-E. 
Den ilsket tjutande elbilen har 1400 hk och tycks köra ifrån alla bensin-Fordar. 
Hemligheten bakom den sjuka prestandan: Sju elmotorer!

Redan innan Ford hade premiärvisat sin vanliga Mustang Mach E började motorsportavdelningen jobba på en specialversion av elbilen. Nu visar Ford upp Mustang Mach-E 1400. Som namnet antyder har bilen 1400 hk. Den har tre sittplatser, extrem bakvinge och hela sju elmotorer. Ford har ännu inte avslöjat prestandan, men filmen du kan se här avslöjar att bilen verkar köra ifrån det mesta. 

Annons

Trots att bilen har hela sju elmotorer så är batteriet på endast 57 kWh för att spara vikt i bilen. Enligt Ford är batteriet av typen Neckmangan-kobolt och ger ultrahög prestanda tack vare hög urladdningshastighet. Bilen är inte tänkt för långresor, utan klarar en timmes extrem körning innan den behöver laddas. 

Av de sju elmotorerna så är det fyra som driver bakhjulen och tre framtill. Bilen kan köras både med bakhjulsdrift, framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Olika inställningar gör att du enkelt kan köra dragrace, bankörning eller drifting. Bilen sägs vara extra bra på drifting och är utvecklat med stjärndriftaren Vaughn Gittin Jr. 

Annons

Bilen kommer med ett ilsket vinande elektriskt ljud som får oss att längt efter riktigt V8-muller. Inte är det väl så här en prestandaelbil ska låta, Ford? Ford överväger att använda bilen till en ny motorsportserie, och tills dess vill nog publiken ha ett skönare motorljud. 

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *