Efter fortkörningen: Petter Northug säljer superbilen på norska Blocket

Annons

I augusti åkte skidåkaren Petter Northug fast för fortkörning i 168 km/h – dessutom hittade polisen kokain i hans bostad. 
Kanske är det därför Northug nu säljer sin Jaguar F-Type SVR på norska Blocket. 
Snacka om att bilen har pulver under locket– Northugs vrålåk har 575 hk och en toppfart på 322 km/h. 

Den 15 augusti i år stoppade polisen skidåkaren Petter Northug norr om Oslo efter en fortkörning i 168 km/h. Dessutom hittade de senare kokain i stjärnans bostad.  

Annons

– Jag körde allt för fort och blev även tagen till akuten för blodprov. Dessutom hittade polisen en mindre mängd narkotika hemma hos mig. Det rör sig om kokain. Jag är förtvivlad och rädd för vad som ska hända i framtiden. Jag vet att det kommer att bli en rättssak. Nu ska jag ta ansvar för det jag gjort, skrev Northug på Instagram. 

Fortkörningen och narkotikabrottet ledde till till att Northugs körkort omhändertogs under lång tid – kanske är det därför han nu väljer att sälja Jaguaren han åkte fast med, eller så är det där med att. ta ansvar. 

Annons

Det handlar om en Jaguar F-Type SVR, som är en av Jaguars snabbaste bilar någonsin. Bilen har nu lagts ut på norska Blocket och säljs för 1775 000 norska kronor, vilket är ungefär lika mycket i svenska kronor. Det kan låta dyrt, men nypriset var 2 379 000 kr. 

Förutom att Petter Northug har varit tidigare ägare och att bilen har en omtalad historik får du en Jaguar med superbilsprestanda. F-Type SVR har en kompressormatad V8 på 5,0. liter som ger 575 hk och 700 Nm i vridmoment. Sprinten upp till 100 km/h går på endast 3,6 sekunder, ungefär lika snabt som det tar att säga Petter Northug. Northug åkte fast i 168 km/h, men bilen går mycket fortare än så, hela 322 km/h går det att pressa upp Jaguaren i. 

Annons

Petter Northugs Jaguar SVR har dessutom avgassystem av titan som sparar 16 kg, smidda lättmetallfälgar och keramiska bromsar.  Den ljusröda läderklädseln med diamantmönster är verkligen iögonfallande och matchar den läderklädda instrumentpanelen och alcantararatten. 

Den som köper bilen kan välja själv om bilen ska ha kvar Petter Northugs unika racingfoliering med dekoren ”575”, som syftar på antalet hästkrafter i Jaguaren. 

Intresset för bilen har varit stort i Norge, och många har läst annonsen som du hittar här. 

– Bilen ser väldigt vacker ut och har en helt unik kombination av färg och utrustning. Den som köper detta sparar mycket pengar, eftersom det nya priset var en hel del högre. tror Rune Wang-Henrichsen som är chef för Nardo Bil, till Broom.no

Annons

Köp din petter northug online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *