Efter elbilsfiaskot – STCC satsar på nya stadslopp

STCC hoppas på att ta revansch efter årets fiasko med inställd säsong. Nu avslöjar STCC kalendern för 2024. Publiken kan se fram emot elektriska stadsrace i Göteborg och Helsingborg. 
– Vi är mycket glada över att äntligen kunna spika en stark kalender i städer och på banor för 2024 tillsammans med Svensk Bilsport, arrangörer och team, säger Micke Bern, vd för STCC.

Årets säsong blev ett totalt fiasko för STCC då hela säsongen ställdes in efter att de nya elbilarna försenats. Nu hoppas man på revansch under nästa år. För första gången någonsin håller STCC premiären i Göteborg där det ett nytt Head 2 Head-formatet gör debut där två förare möts i ett elimineringsupplägg i samma stil som Race of Champions.

– Vi är medvetna om att vi har mycket att bevisa efter fjolårets förseningar, men nu bygger vi sakta men säkert en bra grund för att lansera mästerskapets största förändring någonsin på rätt sätt, säger Micke Bern, vd för STCC.

Tävlingen kommer att köras den 8–9 juni på en central plats i Göteborg, en plats som är spikad och som kommer att avslöjas i början av 2024. Tre veckor efter Göteborg fortsätter mästerskapet på Ljungbyheds Motorbana med klassiskt STCC-tävlingsformat den 28–29 juni. Efter sommaruppehållet gör STCC debut på Helsingborgs gator den 24 augusti. Säsongen avslutas intensivt i september med två tävlingshelger som körs direkt efter varandra på Ring Knutstorp och Mantorp Park. 

Förarna och teamen i STCC 2024 kommer att tävla med 550-hästars eldrivna tävlingsbilar som baseras på gatbilarna BMW i4, CUPRA Born, Tesla Model 3 och Volkswagen ID.3.

Kalender STCC 2024

Race 1-2 – 08-09/6 – Göteborg – STCC Head 2 Head
Race 3 – 28-29/6 – Ljungbyheds Motorbana – Airport Race
Race 4 – 24/8 – Helsingborg – STCC Head 2 Head
Race 5 – 13-14/9 – Ring Knutstorp – Newsrace
Race 6 – 20-21/9 – Mantorp Park – Grande Finale

Fakta STCC

STCC är Skandinaviens ledande racing-mästerskap som grundades 1996. Mästerskapet tävlar med kraftigt modifierade standardbilar i ett explosivt, kort och adrenalinfyllt tävlingsformat på de bästa racingbanorna i Sverige. Från och med 2024 elektrifieras mästerskapet med helt nya tävlingsbilar på nära 550 hästkrafter, de kraftfullaste bilarna i STCC:s historia. STCC sänds LIVE via streamingplattformen STCC+.

Läs mer här

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester