Efter bakslaget: Polestar släpper ny version med längre räckvidd

Annons

Redan nästa år kommer en ny Polestar 2 med framhjulsdrift och längre räckvidd. 
Det avslöjar vd:n Thomas Ingenlath efter bakslaget i EPA:s test där bilen gick 375 km på en laddning. 
– Bilen är en av våra versioner. Nästa år har vi planer på en version med en enda motor, det kommer ge bättre räckvidd med samma batteri, säger han till Techcrunch. 

Tidigare i veckan kom amerikanska energimyndigheten, EPA, med nya räckviddssiffror som antyder att bilen bara 375 km på en laddning jämfört med WLTP-siffran som säger 470 km. Det innebär att bilen kommer nästan 150 km kortare än huvudkonkurrenten Tesla Model 3 enligt EPA. 

Annons

Nu kommenterar Polestars vd Thomas Ingenlath resultatet för den amerikanska sajten Techcrunch. 

– Vi vet att i verkligheten kan det som ser ut som en mycket stor skillnad inte vara en så stor skillnad. Vi tycker att det definitivt räcker för det dagliga livet för en elbil. 

Annons

Han släpper också nyheten om att Polestars enklare versioner med en motor kommer redan nästa år och får samma batteri och längre räckvidd. 

– Det är en av våra versioner, och vi kommer att lägga till olika varianter till Polestar 2 som har en högre EPA-räckvidd.

Annons

Thomas Ingenlath medger att Tesla har längre räckvidd, men menar att skillnaderna är mindre i praktiken än på papperet. Dessutom ska det komma uppdateringar och nya versioner av bilen som ger bättre räckvidd. 

– Nästa år har vi planer på att komma ut med en version med en enda motor. Detta kommer naturligtvis att ge ett bättre räckvidd med samma batteri. Och naturligtvis, under vägen, kommer vi att ha programvaruförbättringar som ger mer effektivitet med samma kilowattimmars batteri.

Ingenlath kommenterar också kvalitetsproblemen som inneburit att dussintals bilar står på verkstad efter problem med ett värmarelement och återkallelsen för ett annat fel. 

– Vi har många saker att lära oss, och som företag, att förbättra. Vi är en startup som är helt ny. Och naturligtvis kan du inte förvänta dig att allt ska gå smidigt. 

Annons

Köp din Polestar 2 online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *