Dolph Lundgren säljer sin ovanliga muskelbil – Corvetten har bara körts 1700 mil

Nyligen sålde Sylvester Stallone sin Cadillac – nu säljer även Dolph Lundgren sin Corvette.
Den svenska Hollywoodstjärnans Corvette har nämligen lagts ut till försäljning.

Modellen är den ovanliga Corvette C3 Indianapolis Anniversary Pace Car från 1978.

Skådespelaren Dolph Lundgren, 62,  har ny kärlek. I juni förlovade han sig med den 38 år yngre norska flickvännen Emma Krokdahl, 24. Paret som bor i Los Angeles visade stolt upp förlovningen på Instagram. 

Kanske är det förlovningen som gör att Dolph Lundgren nu valt att sälja sin 42 år gamla sportbil. Även om man brukar säga att gammal kärlek rostar aldrig. Eller så är han inspirerad av motspelaren Sylvester ”Rocky” Stallones lyckade försäljning av sin Cadillac Escalade. För nu säljer även ”Ivan Drago” från Rocky IV sin ovanliga Corvette C3 Indianapolis Anniversary Pace Car från 1978. En handlare har lagt ut Dolphs bil och säljer den vidare på Ebay. 

Dolphs bil är inte vilken Corvette. som helst. Modellen är en specialutgåva från 1978 som är ganska sällsynt.  Dessutom har den bara gått 1700 mil på alla år och verkar vara i toppskick. 

Bilen köptes ny av en samlare 1978 som sålde den till Dolph Lundgren 2015. Nu har Dolph via en återförsäljare lagt ut bilen på Ebay. Den tvåsitsiga Corvetten har en 5,7-liters V8:a motor. En likadan bil användes som Pace Car vid Indianapolis 500 1978. 

Specialmodellen är bara tillverkad i 6514 exemplar. Dolph begär inte mer än drygt 300 000 kr för bilen, trots att liknande bilar sålts för över 700 000 kr tidigare. Ett fynd. för Corvette-entusiasten och Dolph-fansen!

Köp din dolph lundgren online

Senaste nytt