David, 29, köpte ny Lamborghini för coronabidraget – kan få 70 års fängelse

Lockelsen i att skaffa en Lamborghini Huracan blev för stor. 
David Hines, 29, lyckades få 35 miljoner i statligt coronastöd.
Begrägeriet avslöjades när han kraschade den splitternya Lamborghinin – med 30 miljoner i bilen. 

Den 29-årige mannen från Florida lyckades söka och få 35 miljoner kronor i federala coronavirusstöd. För pengarna köpte David Hines, 29, bland annat en ny Lamborghini Huracan Evo för tre miljoner kronor. 

Efter att ha kraschat med Lamborghinin greps han förra veckan och anklagas nu för bedrägeri, osant intygande och för illegala finansiella transaktioner. Hans advokat hävdar dock att allt har gått rätt till. 

Enligt åklagaren har David Hines dock lyckats få fyra olika lån som inte behöver återbetalas till småföretag som inte finns i verkligheten. Totalt ansökte han om 14 olika lån på 130 miljoner kronor och fick tre av dem beviljade. Det första han köpte var en splittterny Lamborghini Huracan Evo för tre miljoner kr. Men David Hines spenderade också pengar på smycken, dyra märkeskläder, spa och hemkörd mat. 

Efter att han kraschat den nya Lamborghinin försökte han smita, men polisen spårade upp honom och hela coronabedrägeriet avslöjades. Han riskerar nu 70 års fängelse, men är frisläppt mot borgen i väntan på åtalet. 

Köp din Lamborghini online

Senaste nytt