Därför hotas Fisker i Sverige av likvidation

Elbilsmärket Fisker hotas av tvångslikvidation i Sverige. Orsaken är att endast grundaren Henrik Fiskers fru Geeta Gupta Fisker(bilden ovan) och en person bosatt utomlands sitter i styrelsen. 
– Ingen av de kan delges, och då blir det föreläggande om likvidation, uppger Bolagsverket för Carup. 

Sajten Feber.se blev först med nyheten om att Fisker Sverige hotas av likvidation. De uppger dock att bolaget själva skulle ha ansökt om att likvideras, vilket inte stämmer helt. I november avgick Fisker Sweden AB:s enda svenska styrelseledamot. Plötsligt stod bolaget utan delgivningsbar person hos Bolagsverket. 

– Reglerna är sådana att alla boalg måste ha en delgivningsbar person i styrelsen. De hade tidigare en suppleant bosatt i Sverige, men hon avgick den 17 november. De har inte inkommit med något nytt val av person.

Fisker Ocean finns nu i Sverige och har börjat levereras ut till köpare.

De enda som sitter i styrelsen för Fisker Sverige är nu grundaren Henrik Fiskers hustru Geeta Gupta Fisker och Fiskers globala kommersiella chef Christian Marti. Därför skickade Bolagsverket under måndagen 11 mars ut ett brev om att bolaget hotas av tvångslikvidation. Det handlar således med stor sannolikhet om ett administrativt misstag från Fiskers sida.
– De måste återkomma med ett nytt val senast den 7 maj. Gör de inte det träder bolaget i likvidation, uppger Bolagsverket för Carup. 

Fisker dementerar att de skulle ansöka om likvidation. De lämnar följande kommentar om turerna till Carup:
– Fisker Sweden AB ansöker inte om likvidation. Bakgrunden till denna notering på den officiella registerwebbplatsen är en försening av utnämningen av den tredje direktören för den lokala enheten (på grund av en personalförändring). Administrationsteamet arbetar för närvarande med att fylla denna informationslucka med registreringsmyndigheterna för att möta begäran (långt innan dess deadline 7 maj), uppger Fisker.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester