Damen gömde undan vinstbilen i åratal – Saab 9000 i nyskick såld efter budstrid

Den gamla damen vann en Saab 9000 CSE 2.0T på lotteri. 
Under många år gömde hon undan bilen – som i dag bara gått 1960 mil på 24 år. 
I veckan såldes bilen för nästan det dubbla beräknade priset efter en riktig budstrid. 

Den gamla damen från Kalmar Län drog en av de högsta vinsterna i Miljonlotteriet 1996. En skinande ny Saab 9000 CSE 2.0T med metalliclack och matchande plyschklädsel. Men familjen hade redan en bil, så Saaben användes mycket sparsamt på somrarna. År 2010 blev damen änka och bilen gömdes undan i ett garage – där har den stått orörd ända fram till nu. 

Nyligen togs bilen fram, besiktigades utan anmärkning och lades ut till försäljning på Bilwebauctions. 

– Sällan man hittar en bil i detta skick, som ny i alla detaljer. Saabs bästa motor. Går som en ny bil, nybesiktigad och körklar. Denna bil ser ut att precis lämnat försäljningshallen, mycket fräscht exemplar., berättade värderingsmannen Ted Gryth inför auktionen. 

LÄS MER: ÖVERGIVNA AV SINA ÄGARE – HÄR FÖRFALLER SUPERBILARNA

Och köparna var helt med på noterna. Bilwebauctions bedömde att bilen skulle gå för 70 000-80 000 kr, men det blev nästan det dubbla. 124 000 kr blev priset, en av de dyrare Saab 9000 som sålts i Sverige de senaste åren. 

Visserligen var bilen i ovanligt bra skick, men det är också ett tecken på att Saab 9000 börjar stiga i pris bland Saabentusiasterna. Rättvist, för 9000 är en av Saabs bästa bilar genom tiderna, även om de flesta exemplar nu rostat bort. 

Allra hetast bland entusiasterna är förstås Aero- eller Talladega-bilar, men även tidiga Turbo-bilar är mycket åtråvärda. 

Det var 1986 som Saab slog världsrekord för standardbilar på Talledagabanan i USA med Saab 9000 Turbo 16 som kördes 10 000 mil i en snittfart på 213 km/h. Samtliga tre bilar stod pall för testet, och i dag kan du se en av dem på Saabs museum i Trollhättan. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester