Då får kunderna Volkswagens försenade elbil ID.3

Nu lovar Volkswagen att de första kunderna i Europa ska få sina ID.3-elbilar i mitten av september. Bilarna kommer att levereras utan en del av programvaran. Från början skulle kunderna ha fått bilen under sommaren. 

Volkswagens kommande elbil byggs redan i fabriken i Zwickau, men omfattande mjukvaruproblem har gjort att leveranserna drar ut på tiden. Nu verkar det äntligen finnas en ljusning i sikte, då Volkswagen nu lovar leverans i september. Från början var det tal om maj, sedan under sommaren och nu börjar vi närma oss höst. 

De första bilarna som skeppas ut till kunderna kommer att sakna en del mjukvarufunktioner, som till exempel AR-funktioner i heads up-displayen och en del App-connectfunktioner. Bilarna ska dock uppdateras online och få de funktionerna i slutet av året. 

De första bilarna som levereras i Sverige kommer att vara av First Edition-modell och ha ett batteri på 58 kWh och en räckvidd på cirka 42 mil. Volkswagen i Sverige har ännu inte bekräftat det exakta leveransdatumet för de första ID.3-bilarna. 

Köp din Volkswagen online

Senaste nytt