Chockbilderna från TikTok: Festar i Tesla som kör med tomt förarsäte

Annons

Här är bilderna från TikTok-filmen som orsakar stor ilska. Ett kompisgäng dricker alkohol och festar i en Tesla medan de låter bilen köra själv med tomt förarsäte i över 100 km/h.
– Teslan var kvällens fyllechaffis, skriver användaren Blake.  

@blurr.tv

Tesla was the DD for the night #fyp #foryou #foryoupage #viral #tesla #dontletthisflop

Annons
♬ original sound – blurrblake

Det var knappast det här som var Elon Musks målbild när han tidigare i år berättade att Tesla inom kort skulle klara av helt autonom körning. Filmen på TikTok från användaren Blurr har utlöst mångas ilska, men även fått hyllningar. Kompisgänget dricker alkohol och sjunger i en Tesla Model S. Förarsätet i bilen är tomt och de låter bilen själv köra i en hastighet av över 100 km/h. Hittills har filmen kommenterats 14500 gånger och fått 1,2 miljoner likes på TikTok. 

– När din bil kör bättre än du själv, skriver användaren Blurr

Annons

Beteendet strider både mot Teslas instruktioner och de amerikanska lagarna. I USA skulle samtliga passagerare i bilen kunna bötfällas, men i Sverige är det tveksamt om någon skulle kunna straffas för att de låter bilen köra själv. 

Det är inte första gången Blurr postar vårdslöst beteende med en Tesla på TikTok. Tidigare har han postat en film där han låter en nallebjörn köra bilen. Enligt Tesla ska autopiloten trots namnet användas som en förarassistent och en person måste ovillkorligen sitta bakom ratten. Elon kör inte bilen om du lämnar förarsätet tomt. 

Flera svåra olyckor har tidigare inträffat med Teslor som satts i självkörande läge.

Annons

Köp din tesla online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *