Chockbilderna avslöjar: Bilkraschen i 208 km/h får förödande konsekvenser

Annons

Nyligen förbjöd Volvo bilar som går över 180 km/h.
På goda grunder verkar det som.
Här är chockbilderna som visar hur en bil kraschar in i en buss i 208 km/h. 


Höga hastigheter kan ge en härlig adrenalinkick, och på vissa sträckor av autobahn i Tyskland är det faktiskt fortfarande lagligt att köra riktigt fort

Annons

Men låt dig inte luras, farten är det som dödar när du kraschar med din bil. 

För att illustrera hur farligt det är med riktigt höga hastigheter arrangerade den bulgariska bilkanalen Bri4ka en krasch mellan en personbil och en buss. Bussen står parkerad och bilen kraschar in i sidan av bussen i en hastighet av 208 km/h. Sannolikt är det ett av snabbaste krocktester som någonsin genomförts.

Annons

Som tur är sitter inga människor i bilen, utan bara en krockdocka. Men resultatet är förödande och bör få den som kör riktigt fort att fundera både en och två gånger. 

Bilen klyver bussen fullständigt och tycks nästan vara på väg ut på andra sidan bussen. Ingen levande person hade överlevt kraschen, krockdockorna splittrades vid kollisionen. 

Annons

– Det här är vad som dödar, killar. Bara för att din bil kan gå i 200 eller 300 km/h betyder inte att du ska göra det. Är det tillåtet, säger Bri4kas testförare Dimitar. 

Bri4ka visar också hur lång bromssträcka en bil som kör i 140 km/h har, utöver reaktionssträckan tog det 70 meter att bromsa ner bilen. Det motsvarar mer än en halv fotbollsplan. 

Volvo införde nyligen en fartspärr som gör att deras bilar inte kan köras fortare än 180 km/h, med tanke på bilderna du ser här tycks det vara ett mycket välgrundat beslut. 

Volvo Cars Plug-In Hybrid line-up
Annons

Köp din bilrasch online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *