Brutalare än någonsin: Nya Mercedes-AMG E63 med 612 hk

Brutalare, kraftfullare och snabbare än någonsin: nya Mercedes-AMG E63 4Matic+ är här.  Bilen har dessutom vuxit på bredden tack vare en fräck skärmbreddning.  V8:an med dubbelturbo är på 612 hk i sitt starkaste S-utförande. 

[Best_Wordpress_Gallery id=”38″ gal_title=”AMG E63″]

Nyligen visade Mercedes upp den ansiktslyfta E-klassen och nu kommer motsvarande uppdateringar på värstingmodellen Mercedes-AMG E63 4matic+.

Bilen får dessutom en rad andra förändringar som gör den snabbare och brutalare än någonsin. 

E63:an har fått den nya Panamericana-grillen med en ny större Mercedes-stjärna. Dessutom har nya kylluftintag för V8:an tillkommit. Bilen har också växt på bredden, tack vare 27 mm skärmbreddare som behöver för att få plats med de nya större framhjulen. 

I övrigt följer redesignen E-klassen, men en största förändringen i aktern. Även inredningen är uppfräschad med den senaste versionen av MBUX-systemet. 

Men det centrala i en AMG-bil är förstås motorn. Grundmodellen har nu en V8 med dubbelturbo som ger 571 hk och 750 Nm. Den som vill åka ännu lite fortare väljer S-modellen som har 612 hk och 850 Nm och klarar sprinten upp till 100 km/h på blott 3,4 sekunder. Basmodellen E63 toppar 250 km/h, S-modellen klarar hela 300 km/h. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester