Övergivna superbilar hittade – samlar damm i nerlagd bilhall

Tre exklusiva sportbilar har hittats övergivna i en nerlagd bilhall. 
Ett av fynden är en superbilen Porsche Carrera GT värd nio miljoner kr. 
Även en ovanlig Ferrari 575 Superamerica väntar på att bli räddad. 

För 15 år sedan öppnades den allra första Ferrari- och Maserati-återförsäljaren i Guangzhou i Kina. Men bilhandlaren fick bara ha öppet i 6-7 år innan den stängdes ner på grund av Kinas nya lagar mot korruption. Bland annat skulle överdriven konsumtion stävjas, vilket fick försäljningen av lyxiga bilar att tillfälligt rasa. 

Men det verkar som att tre fina sportbilar glömdes kvar hos bilhandlaren, eller så är de bara offer för Kinas antikorruptionslagar som president kinesiska presidenten Xi Jinping  införde. Nyligen besökte James Wan (@cheongermando på Instagram) bilhallen och återfann tre dyrbara sportbilar som stått övergivna och samlat damm i åtta år hos den stängda bilhandlaren. 

De gömda bilarna som James Won återfann är en Porsche Carrera GT, en Ferrari 575 Superamerica med manuell växellåda och en Corvette Z06. Enligt Won stod bilarna på samma plats som då de övergavs för åtta år sedan. 

Enligt Periodisme del Motor är det en av de sist producerade Porsche Carrera GT som återfunnits. Bilen är lackerad i Zanzibar Red Metallic, en färg som bara tre Carrera GT fick. Bilen har bara gått 458 mil. Porsche Carrera GT var på sin tid en av de snabbaste superbilar som gick att hitta. Med sin V10-motor på 5,7-liter hade bilen 612 hk kraft och ett vridmoment på 590 Nm. Toppfarten är hela 330 km/h och 0-200 km/h går under 10 sekunder. 

Här kan du se de tre övergivna bilarna.

Om Corvetten som återfanns är ganska vanlig, så är Ferraribilen desto ovanligare. Endast 42 manuella Ferrari 575 Superamerica producerades. I dag är värdet på denna raritet åtminstone tre miljoner kr. 

Vad som ska hända med de återfunna bilarna och vem som eventuellt äger dem är än så långe höljt i dunkel. Ferrari-Maserati-återförsäljaren är sedan länge nedlagd och bilarna tycks inte vara beslagtagna av kinesiska staten. 

Senaste nytt