Äntligen får Zlatan njuta av bilarna – se otroliga samlingen

Äntligen får Zlatan tid att njuta fullt ut av sin otroliga bilsamling. Han äger drygt ett dussin Ferrari och Porsche. Men om han blir tränare kanske han kör något annat. 
– Man kan inte åka till träningen i Ferrari som tränare, eller Ibra kanske kan det, säger han på presskonferensen. 

En otrolig fotbollskarriär är över. Zlatan har givit oss många oförglömliga stunder både i klubblagen och i landslaget. På söndagen hyllades han i Milano och avslöjade att karriären är över. 

Den närmaste tiden ska Zlatan bara njuta av lugnet, och äntligen finns det tid för att uppleva de otroliga bilarna i hans garage. Stjärnan äger bilar för över 170 miljoner kronor efter att under många år ha samlat på sig de finaste modellerna från Ferrari och Porsche. Han har frikostigt nog visat upp många av sina fina bilar i offentligheten genom åren.  
LÄS MER: Christian von Koenigseggs egen bilsamling

Men om Zlatan väljer att bli tränare kanske han får lämna de finaste Ferrari-bilarna hemma i garaget, en tränare kör inte sådan superbilar till jobbet, enligt Zlatan själv. Eller kanske förresten, om man är Zlatan. 

– När man är spelare kan man vara sig själv, som tränare är man mer begränsad. Man kan inte åka till träningen i Ferrari som tränare, eller Ibra kanske kan det? Vi kanske ändrar på de reglerna, berättade han på presskonferensen när han meddelade att han slutar. 

Här är alla de otroliga bilarna han kan njuta av

Ferrari Enzo 2005 

Värde: 35-40 miljoner kronor.
Zlatan var en av 400 utvalda som fick köpa en Ferrari Enzo i mitten av 2000-talet. Den röda superbilen har 655 hästkrafter och toppar över 350 km/h. Bilen har varit ett rejält klipp eftersom nypriset endast var sju miljoner kronor. Idag säljs Enzo på auktioner för över 30 miljoner kronor på auktioner. Zlatans exemplar har bara gått 290 mil och torde vara värd ännu mer. 

Ferrari LaFerrari 2015

Värde: 35-40 miljoner kronor.
Vid flera tillfällen har den knallgula Ferrarin visats upp på Stockholms gator av Zlatan, men hittills har det bara blivit 91 mil, enligt den senaste besiktningen. LaFerrari var en av världens snabbaste produktionsbilar när den kom och har 963 hästkrafter från V12-motorn och elmotorer. Trots att modellen börjar bli gammal är prestandan fortfarande sensationell: 0-100 km/h på 2,9 sekunder och en toppfart på 352 km/h. 

Ferrari Monza SP2 2020

Värde: 26 miljoner kronor.
Zlatan har en fin vana att köpa bilar i födelsedagspresent till sig, och dyrast av alla har Ferrari Monza SP2 varit. Zlatan gav den till sig själv när han fyllde 38 år. Monza SP2 är en specialmodell där du kör utan vindruta och som kostar 18 miljoner kronor. Zlatan väckte kanske lite onödig uppmärksamhet när han körde den i Stockholm utan att ställa på bilen och betala skatt. Men nu har han lärt sig läxan, bilen var senast påställd och skattad i slutet av juni. Värdet har redan ökat till 26 miljoner kronor, så Zlatan har tjänat fyra miljoner per år på att äga bilen. 

Ferrari GTC4 Lusso 2020

Värde: 3 miljoner kronor. 
Ibland vill hela familjen åka supersportbil, och det är faktiskt fullt möjligt med en Ferrari GTC4 Lusso som har ett bekvämt baksäte. Det är en oslagbar långfärdsbil med V12:an på 690 hästkrafter. Zlatans exemplar var tidigare registrerat i Italien, men importerades till Sverige för ett par år sedan. 

Ferrari SF90 Spider 2022

Värde: 8 miljoner kronor.
Zlatans senaste födelsedagspresent till sig själv är Ferraris motorstarkaste bil någonsin. SF90 har 1000 hästkrafter från V8:an med dubbelturbo och hybridsystemet. Zlatan valde en guldgul öppen spidermodell.

Ferrari Pista 488 Pista Spyder 2020

Värde: 6 miljoner kronor.
Zlatan valde en läckert. vit Ferrari Pista 488 Pista Spyder. Pista är banversionen av den legendariska 488-modellen. Bilen har en V8 med dubbelturbo på 720 hästkrafter. Vikten är lättad med 90 kg jämfört med vanliga 488 GTB och 0-100 går på bara 2,8 sekunder. Bilen har andra spoilers som ger extra downforce om Zlatan vill ta en tur på racerbanan. 

Zlatan Ibrahimovic köpte två Ferraribilar till sig själv på födelsedagen. Prislappen blev 28 miljoner kronor.

Ferrari Daytona SP3 & Ferrari 812 Competizione

Värde: 30 miljoner
Till födelsedagen förra året köpte Zlatan två nya Ferraribilar till sig, det handlar om nya Icona-modellen Daytona SP3 som är en specialupplaga som bara utvalda får köpa. Den görs i endast 499 exemplar och Per Gessle har en likadan. Zlatan passade även på att köpa ett exemplar av Ferrari 812 Competizione som är en Ferrari med V12:a och frontmotor.

Porsche 918 Spyder 2015

Värde: 18 miljoner kronor.
918 Spyder är Porsches senaste specielmodell i begränsad upplaga och bilen var en stark utmanare till Ferrari LaFerrari när den lanserade  för åtta år sedan. Bilen har en V8 med dubbelturbo i kombination med hybridsystem, och en total effekt på 887 hästkrafter. När det gäller prestanda är den något snabbare än LaFerrari och toppar 354 km/h och gör 0-100 km/h på 2,2 sekunder. Värdet har dock inte utvecklats lika bra som på Ferrarin. Idag kostar ett av de 918 tillverkade exemplaren omkring 18 miljoner kronor. 

Porsche 911 Carrera GT2 RS 2018

Värde: 5 miljoner kronor. 
Zlatans 911 Carrera GT2 RS är en av de mest extrema Porsche-modellerna någonsin och den starkaste 911 som någonsin tillverkats av Porsche. Bilen har 700 hästkrafter tack vare större turboaggregat och vattenkylning. Det är en riktig supersportbil för både bana och väg med en toppfart på 340 km/h. 

Porsche 911 GT3 RS 2019

Värde: 2 miljoner kronor.
GT3 RS är en annan värstingversion av 911-modellen. Bilen har en racingmotor på 520 hästkrafter och varvar till 9000 varv. En stor del av karossen är gjord i kolfiber och bilen har rejäla spoilers för bankörning. Tidigare hade modellen banrekordet på Nürburgring Nordschleife för produktionsbilar med 6:56,4. 

Porsche 911 Targa

Värde: 2 miljoner kronor.
En av Zlatans mer modesta bilar, men ack så smakfull. Zlatan köpte denna specialmodell i födelsedagspresent till sig själv för några år sedan. Targa har ett tak över stolarna som du kan fälla ner med ett knapptryck. Prestandan är precis lagom för att åka öppet och njuta av den svenska sommaren.

Ferrari Roma

Värde: 3 miljoner kronor.
Ett av Zlatans allra senaste köp är glidar-Ferrarin Roma, som är lite mer lämpad för vardagsbruk än många av de extrema prestanda- och samlarmodeller som finns i hans garage. Roma är en linjeskön Ferrari som sägs ha lockat många nya köpare till märket. Under huven finns en V8-motor på respektingivande 620 hästkrafter.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester