BMW:s superlyxiga variant av 8-serie: Golden Thunder

Som om BMW:s nya 8-serie inte är tillräckligt lyxig och exklusiv. Nu kommer en specialvariant av lyxkryssaren som glimmar extra mycket.
Varsågod, njut av bilderna på Golden Thunder Edition, som ska tillverkas efter sommaren.

Just nu säljs några riktigt exklusiva exemplar av den gigantiska lyxbilen BMW M8 Competition Gran Coupe i Sverige. Modellen har tillverkats i enbart 400 exemplar och prislappen är drygt 2,2 miljoner rkr.
”Med sin extraordinära smidighet och imponerande prestanda får BMW 8-serien både varvräknaren och adrenalinnivån att skjuta i höjden. I kombination med exklusiva banracingegenskaper är lyxsportbilen den perfekta fusionen av högsta kvalitet och maximal prestanda” förklarar BMW.

Men i höst kan den lyxsportbilen framstå som ett simpelt Svensson-val i jämförelse när en ny variant har snickrats ihop i fabriken: Golden Thunder Edition.
Det är oklart hur många exemplar av guldbilarna som ska byggas (och vad prislappen landar på) men som köpare får man välja på två svarta toner: Sapphire Black metallic eller Frozen Black metallic. Och sen kommer de karaktäristiska och exklusiva gulddetaljerna på bl a kjolar, stötfångare, fälgar, backspeglar och M-vinge. Ja, du kan själv se och njuta av detaljerna i bilderna under artikeln.
Räkna även med att inredningen kommer bestå av en hel del kolfiber och piano black-material.

Du kan få Golden Thunder Edition i 8-series Coupe och Gran Coupe och då är M-paketet standard.
BMW Gran Coupes värsting har en bensindriven V8 som ger 625 hk och en acceleration 0-100 km/h på 3,3 sekunder, åttastegad Steptronic-växellåda och fyrhjulsdrift.

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *