BMW säljer ut återförsäljare till svenske bilkungen

BMW gör tvärtemot Volvo och säljer sina bilhandlare. 
Svenska Hedin Bil köper BMW:s egna återförsäljare i Schweiz. 
– Jag tror starkt på att ”vi är starkare tillsammans”, säger Anders Hedin, ägare och VD Hedin Group.

Det är tydligt att bilbranschen står inför stora förändringar och nu kommer strukturaffärerna tätt. I går kom beskedet att Volvo Cars köper upp Upplands Motor och tar över resterande del av BraBil för att satsa på digital bilförsäljning. Nu kommer nyheten att BMW gör tvärtom. De säljer sin återförsäljare i Zürichområdet i Schweiz till svenska Hedin Bil. 

Hedin Bil har signerat avtal om att förvärva, den av BMW ägda, Zürich-Dielsdorf-anläggningen, uppger Hedin i ett pressmeddelande. Anläggningen är återförsäljare av BMW, MINI samt BMW Motorcyklar.

Hedin Bil som är en av de absolut största bihandelskedjorna i Sverige växer snabbt i Europa. Efter köpet kommer Dielsdorf-anläggningen vara en del av koncernens nystartade schweiziska dotterbolag.

Hedin verkar under namnet Hedin Automotive AG i Schweiz. Namnbytet kommer enligt Hedin Bil tillsammans med det strategiska arbetet kommer reflekteras av det svenska ägarskapet, företags-kulturen, värderingar samt visioner för framtiden.

– Detta förvärv expanderar vår BMW-närvaro i Europa och adderar till vårt befintliga återförsäljarnät i Zürich-området. Under namnet Hedin Automotive skapar vi gemenskap och går enade in i framtiden. Det nya namnet gör att vi kan bygga en stark närvaro i alla länder vi är verksamma i. Jag tror starkt på att ”vi är starkare tillsammans”, säger Anders Hedin, ägare och VD Hedin Group.

Marcus Larsson har tillträtt tjänsten som Landchef för Hedin Automotive i Schweiz. Larsson tillför en rad olika erfarenheter från bilindustrin när han fokuserar på att integrera återförsäljarna och etablerar organisationen.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester