Biljägaren avslöjar sin metod: Ladufynd för 100-tals miljoner

Nu avslöjar en av världens främsta biljägare sina hemligheter boken ”Secrets of the Barn Find Hunter”. Tom Cotter har hittat bilar för 100-tals miljoner kronor sedan han var 12 år. Här är några av hans mest otroliga fynd. 

Tom Cotter har blivit en kändis i USA för sin YouTube-serie om otroliga bilfynd i lador, uthus, containrar och garage. Nu kommer han med en ny bok som avslöjar hemligheterna bakom sina otroliga fynd. 

Kanske inte helt trafiksäkert, men bland annat ska du alltid titta till vänster och höger för att se vad som finns bakom byggnader när du kör. Du kan fråga anställda på bensinstationer och stanna vid byggnader som har förfallna bilar utanför. En annan viktig sak är att komma hem till de som äger ladufynden i rätt bil. Tom Cotter dyker upp i en Ford från 1939 med träkaross.

– När folk ser det där på uppfarten spelar det ingen roll om de är sura. De ser mig som äkta. Eller åtminstone förlänger det ett förhållande som skulle ha slutat mycket snabbare om jag inte hade den bilen. Lärdomen är att om du letar efter en intressant bil, hjälper det att köra en intressant bil, säger Tom Cotter till Car & Driver.

Den här Porsche Speedstern från 1957 stod hemma hos en änka som var på väg att tvingas sälja sitt hus.

Ett av hans bästa ladufynd Porsche som hittades hemma hos en utblottad änka som höll på att förlora sitt hus. Kvinnans man hade ägt en Porsche 356 A Speedster från 1957 när de träffades. Han slutade köra den när han fick ALS, som han senare avleda av. När Cotter kom hem till änkan hade bilen stått 40 år garaget.

– Den var täckt av dukar, men den var i fin form. Orestaurerad. Vi tog bilen till auktion. När buden för bilen steg – $50 000, $75 000, $100 000 – höll hon bokstavligen om min arm och grät på min axel. Den såldes till slut för 341 000 dollar. Och hon kan nu fortsätta bo i huset, utan rädsla för att förlora det, berättar Cotter.

Den här Mercedes 300 SL var en av de först tillverkade och hade stått gömd sedan 1956.

Ett av de mest otroliga och värdefulla fynden är en Mercedes 300 SL Måsvinge som stått undanställd i en förvaringsbox sedan 1956 när bilen var två är gammal. Det var den 43:e bilen som byggts. Värdet låg på närmare tio miljoner kronor. 

Att hitta en Ferrari 275 GTB och en Shelby 427 Cobra vid samma tillfälle kan man kalla jackpott.

Vid ett annat tillfälle hittade han en Shelby Cobra och en Ferrari 275 GTB på samma gång i North Carolina. I garaget fanns 100-tals syrsor, men i mörkret stod en Ferrari 275 GTB från 1966 täckt av spindelnät och damm. Ännu längre in i garaget stod en 427 Cobra. Värdet på bilarna tillsammans var över 40 miljoner kronor.