Avslöjad: Första bilden på Ferraris nya suv Purosangue

Ferrari kommer inom kort med sin allra första suv. Redan idag kan du se den första bilden på Ferrari Purosangue, tack vare en bildläcka. 

Porsche var först ut redan i början av 2000-talet med Cayenne. Sedan har alla världens lyx- och sportbilsmärken släppt suv:ar, utom Ferrari. Men till slut blev den kommersiella lockelsen för stor och inom kort har nya Ferrari Purosangue premiär. 

Redan i dag kan du ta en första titt, då bilen avslöjats i förväg genom en läckt bild på Cochespias. Bilden avslöjar att bilen får ett utseende som påminner mycket om de befintliga modellerna SF90 och Roma, åtminstone i frontpartiet. Den får också dolda dörrhandtag. Namnet Purosangue betyder fullblod, och det är stor ironi, då Purosangue blir det minst renrasiga fullblodet någonsin från Ferrari. 

Bilen tycks i alla fall få relativt låg markfrigång för att vara en suv, för att behålla en del av Ferraris sportighet. Vilka motorer som är aktuella för Purosangue är ännu oklart men det ryktas om V6, V6 laddhybrid och V8, möjligen också en V12:a, men det är mer osäkert. Någon eldrift är i dagsläget inte aktuell.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester