Äventyrsbilen som gör 0-100 km/h på tre sekunder – nu kan du reservera i Sverige

Om en månad drar första leveranserna av nya elektriska pickupen Rivian R1T i gång. 
Lanseringsversionen av äventyrsbilen klarar 50 mil på en laddning och gör 0-100 km/h på hisnande tre sekunder. 
Bilen går att reservera i Sverige – men när den levereras är oklart. 

Rivian meddelar att de första leveranserna av nya R1T-pickupen är aningen försenade på grund av chipbrist. Men de första köparna får sina bilar i juli, och bilen kommer före Tesla Cybertruck, Hummer och Ford F150 Lightning. Redan i augusti börjar sugen R1S att levereras. 

Alla kommande modeller har en inbyggd luftkompressor, perfekt om du ska ut på äventyr. Dessutom kan du beställa bilen med taktält och ett campingkök i 30 delar. För 2000 dollar extra får du sköldar under bilen som klarar riktigt tuff terrängkörning. 

Ingen kan heller klaga på prestandan. 0-100 km/h på tre sekunder lämnar de flesta Tesla-modeller på efterkälken. Från början kommer bilen med ett batteri med 50 mils räckvidd, men efterhand ska det komma versioner med både längre och kortare räckvidd. 

För den som är sugen på en egen Rivian går bilen att bygga i Rivians konfiguration och även reservera om du bor i Sverige. När de svenska leveranserna drar i gång är det inte officiellt. För amerikanska köpare startar prislappen på pickupen R1T på 608 000 kronor, det svenska priset lär närma sig miljonen, men det kostar på 8300 kronor att reservera en egen Rivian.