Autobahn-test: Så hög toppfart har Tesla Plaid Track Pack

Nu har Tesla Model S Track Pack toppfartstestats på autobahn. Teslan behöver bara 16 sekunder för att komma upp i 300 km/h.

Tesla Model S Plaid är sannolikt det billigaste sättet att komma över superbilsprestanda som finns idag. Vi vet redan att accelerationen upp till 100 km/h och på en kvartsmil slår bilar som Bugatti Chiron och Koenigsegg Regera. Bilen kostar i sammanhanget billiga 1,5 miljoner kronor. 

Bilen har 1020 hästkrafter, men i standardutförande är toppfarten låst vid 280 km/h. Genom att köpa att köpa till ett Track Pack för omkring 200 000 kronor som nu finns tillgängligt i Sverige låses den fulla toppfarten upp. Youtube-kanalen AutoTopNL har förstås testat hur snabb Teslan är på Autobahn med fri fart. 

Bilen accelererar upp till 100 km/h på 2,56 sekunder under testet på Autobahn, ännu snabbare tider har uppmätts under perfekta förhållanden. Upp till 200 km/h tar det bara 6,82 sekunder. Bilen når 300 km/h på 16,2 sekunder. Som jämförelse kan vi nämna att en Bugatti Chiron klarar samma sprint på 13 sekunder, men den bilen kostar 30 gånger mer. 

Med Track Pack höjs toppfarten rejält, även om bilen fortfarande har en fartspärr. Model S Plaid klarar 328 km/h på hastighetsmätaren, vilket visar sig vara 324 km/h verklig fart på AutoTopNL:s GPS. 

Model S Plaid på inte fullt så snabba svenska vägar.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester