Audis hyllningsmodell till legendariska RS2 Avant

Annons

Audi släpper en unik hyllning till legendariska klassikern RS2 Avant.
Nya Audi RS6 Avant stylas om för att likna RS2.  Om du också faller för nyheten gäller det att skynda sig – bara 25 exemplar ska tillverkas. 

Nya Audi RS6 Avant har blivit en riktig succé och modellen är slutsåld fram till 2021 på den svenska marknaden. Vi på CarUp testade nyligen Audi RS6 Avant och fann att få andra bilar kombinerar superprestanda med praktisk användbarhet. 

Annons

Men minns ni hur allt började? 1994 släppte Audi en specialmodell av Audi 80 Avant vid namn RS2 Avant. Bilen var preparerad och tillverkad av Porsche. Motorn var den legendariska 2,2-cylinders turbofemman med 315 hk. Prestandan var hisnande för tiden, 0-100 km/h på 4,8 sekunder och en toppfart på drygt 260 km/h. Den mest åtråvärda färgen är förstås RS-blå. 

För att hylla den ursprungliga RS2 Avant släpper Audi en specialmodell av RS6 Avant: RS Tribute Edition i endast 25 exemplar. 

Annons

Bilen har förutom den speciella blåa lackeringen en mängd unika detaljer. Bland annat svarta diffusorer, takrails och sidokjolar. Fälgarna på 22 tum är också specialgjorda och bromsoken är lackade rött. Sportavgassystem är standard. Inredningen är specialsydd med Denim Blå-sömmar och RS-golvmattor. 

Motorn är dock samma som vanligt, en fyraliters V8 med  dubbelturbo på 600 hk. 

Annons

Köp din rs6 avant online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *