Audi tänker köpa McLarens F1-stall – sockrar uppköpsbudet rejält

Audi tycks vara fast beslutna om att köpa McLarens F1-stall. Audi sockrar budet till 6,5 miljarder kronor, enligt Automobilwoche.  

McLaren förnekade tidigare rykten om att Audi är på väg att köpa det ansedda F1-stallet. Men nu kommer nya uppgifter om att det tyska bilmärket sockrat budet om att köpa in sin i det brittiska F1-stallet. Audi ska ha sockrat sitt bud med 45 procent till 6,5 miljarder kronor. 

Enligt uppgifterna ska en avsiktsförklaring ha undertecknats idag, och senare i april ska Volkswagens styrelse träffas för att diskutera affären. För Audi är affären logisk. Märket började sin premiumresa med att göra succé i rally med Audi Quattro och har deltagit i flera olika racingserien. Så sent som i januari deltog Audi i Dakarrallyt med en elektrisk rallybil. Om Audi blir en del av McLaren tar de språnget in i racingens verkliga finrum.

Dessutom har Audis föregångare Auto Union stolta anor från Grand Prix-racingen. Även Porsche sägs vara intresserat att komma med i Formel 1 genom att köpa in sig i Red Bull. 

Från Quattro till Formel 1 – snart kan Audi ta plats i racingens finrum med hjälp av McLaren.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester