Audi satsar på laddhybrider – tre nya modeller är på gång

Annons

Audi satsar hårt på laddhybrider – och ser dem som mer än en övergångslösning till elbilar. 
Nu bekräftar märket att flera spännande laddhybrider är på gång. Inom en snar framtid kommer A3, Q3 och Q8 som laddhybrider. 

Vissa bilmärken ser laddhybriden som en kortlivad övervångslösning i väntan på att elbilar tagit över helt. Men Audi fortsätter att satsa på laddhybriderna som erbjuder lokal utsläppsfri körning och möjlighet att köra utan att stanna och ladda på långresor. Det berättade utvecklingsansvariga för Audi på en konferens på torsdagen. 

Annons

Enligt Audis ingenjörer är laddhybriderna betydligt bättre än sitt rykte när det gäller miljövänligheten. De flesta kunder kör dem på el i vardagen och använder endast bensinmotorn på längre körningar utanför tätorter.

Redan i dag har Audis laddhybrider en räckvidd enligt WLTP på upp till 59 km, men nu bekräftas att nya laddhybrider med längre räckvidd är på gång. Inom en snar framtid kommer A3, Q3 och Q8 som laddhybrider. Enligt ingenjörerna kan det bli aktuellt med upp till 80 km räckvidd i framtiden, men någon exakt räckvidd för de kommande tre modellerna har inte kommunicerats.

Annons

Några dieslar är inte aktuella som laddhybrider utan Audi kombinerar den turboladdade TFSI-bensinaren med en elmotor och litiumjonbatteri bagagegolvet. Diesel och laddhybrid anses bli för kostsamt. På alla plug-in hybridmodeller är hybridmotorns elmotor integrerad i växellådan. 

Annons

Köp din audi online

AUDI A1

test

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *