Årets skönaste cab: Ferrari SF90 Spider får 1000 hk

Ferrari släpper sin superbil SF90 i öppen Spider-version.
Nu kan du åka nercabbat med 1000 hk. 
Den nya modellen klarar 0-100 km/h på 2,5 sekunder med taket nere – toppfarten är 340 km/h.

I lagom tid till jul presenterar Ferrari en av världens snabbaste cabrioleter, eller spider som det heter på Ferrarispråk. Nya SF90 Spider har likvärdiga prestanda som Stradale-versionen med tak. Det innebär att bilen toppar 340 km/h. Upp till 200 km/h tar det sju sekunder, vilket inneäbr att cabben är tre tiondelar långsammare än Stradale. 

Tekniskt sett är bilarna närmast identiska, det handlar om en laddhybriddrivlina, där tre elmotorer och en fyraliters dubbelturbo-V8 hjälps åt så att bilen får 1000 hk. 

Den nya cabbtrenden är att ta tillbaka det klassiska tygtaket, men på SF90 Spider är det ett fällbart plåttak som gäller. Enligt Ferrari fungerar det bättre i hög hastighet, och har bättre ljudisolering.  Motorsången från V8:an kommer du höra i alla fall. 

Spider har fått en del designförändringar jämfört med den täckta versionen Stradale. Det handlar om ett två centimeter lägre tak, tunnare A-stolpar och nya luftintag i bakskärmarna. Bilen har också annorlunda bakljus, närmast fyrkantiga i stället för de klassiska runda.  Ferrari har använt mycket kolfiber och titan och därmed lyckats spara in 21 kg vikt på Spider. 

För den som vill köra nercabbat på el så klarar bilen upp till 84 km/h utan att V8:an dundrar i gång. Då är räckvidden cirka 26 km. 

Om du beställer din SF90 Spider i dag så kan du få leverans lagom till att vårsolen tittar fram. Svenska priser är inte officiella, men lite mer än för Stradale får du räkna med, närmare nio miljoner kronor. 

Köp din Ferrari sf90 online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *