Alfa Romeo tvingas byta namn på elbilen Milano

Att bygga en bil som heter Milano i Polen blev för mycket – och var dessutom olagligt. Alfa Romeo tvingas nu byta namn på sin nya elbil Milano.

Alfa Romeo Milano hade premiär i förra veckan och är märkets första elbil. Men bilens namn väckte ont blod hos Italiens regering. Det visade sig nämligen att bilkoncernen Stellantis byggde Milano i Polen för att spara pengar. 
– En bil som heter Milano kan inte tillverkas i Polen. Detta är förbjudet enligt italiensk lag, sade Italiens industriminister Adolfo Urso.

Nu tvingas Alfa Romeo att ge sig för påtryckningarna och kanske för lagen. De backar och byter namn på Milano till Junior. 
– Trots att Alfa Romeo trodde att namnet uppfyllde alla lagkrav och att det finns frågor som är mycket viktigare än namnet på en ny bil, har Alfa Romeo beslutat att ändra det från “Milano” till “Alfa Romeo Junior” i en anda av att främja ömsesidigt förståelse, uppger bilmärket. 

Alfa Romeos chefer verkar något ångerfyllda, men försöker skyla över debaclet och förklara att namnet Junior är lika naturligt som Milano. 
– Vi är helt medvetna om att detta ögonblick kommer att förbli ingraverat i varumärkets historia. Det är ett stort ansvar men samtidigt ett spännande ögonblick. Valet av namnet Alfa Romeo Junior är helt naturligt, eftersom det är starkt kopplat till varumärkets historia och har varit bland våra favoriter och bland allmänhetens favoriter sedan starten, säger Alfa Romeos vd Jean-Philippe Imparato.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester