AI-grundarens Koenigsegg får kritik av Elon Musk

Sam Altman som är vd för Open AI har väckt uppmärksamhet när han kör runt i en Koenigsegg Regera i ett klipp på X. Nu får grundaren av Open AI kritik för den dyra hyperbilen – bland annat av Elon Musk.

Elon Musk och Sam Altman grundade Open AI tillsammans 2015. Enligt Musk var företaget grundat med en ursprunglig idé att de skulle vara en ideell organisation inriktad på att AI skulle vara till för alla, men i februari i år stämde Musk företaget på grund av att han ansåg att det avtalet var brutet. Förra månaden drog Musk tillbaka sin stämningsansökan. Men pyr konflikten igen – med en svensk superbil som slagträ.

Under onsdagen den 10 juli publicerades ett klipp på X där Sam Altman kör runt i sin Koenigsegg Regera. Den svenska superbilen har endast gjorts i 85 exemplar och är med sin 5,0-liters dubbelturbo V8-motor en av världens snabbaste bilar. Värdet på bilen har den senaste tiden ökat markant och för ett tag sedan såldes ett exemplar för 38 miljoner kronor. Ett pris som efter klippet på AI-kungen diskuterats flitigt. 

Under inlägget finns ett flertal kommentarer som ifrågasätter hur Sam Altman har råd med Koenigseggs superbil tanke på att Open AI skulle vara en icke-vinstdrivande verksamhet.
– Vd:n för Open AI kör en av världens dyraste bilar. När blev Open AI en vinstdrivande verksamhet när den hela tiden varit ideell?, skriver en person under klippet på X. 

Kommentaren uppmärksammades så pass mycket att den till slut även nådde världens rikaste man Elon Musk som då svarade “Bra fråga”. Svaret ses av många som en tydlig markering att Musk inte lagt ner stridsyxan helt ännu.
LÄS MER: