Ägare: Tesla Cybertruck rostar i regnväder

Knappt har de första ägarna fått sina Tesla Cybertruck innan de klagar. Ägare rapporterar nu om att de får rostfläckar på den rostfria plåten när de kör bilen i regn. 
– Jag hämtade den i igår, det ösregnade, körde upp den till Sacramento och det finns ett gäng små orange prickar och några vattenfläckar, rapporterar en ägare. 

Teslas nya flaggskepp Cybertruck är byggt i rostfri stålplåt och saknar en skyddande lackering. Plåten är mycket tålig och ska till och med klara beskjutning med maskingevär enligt Elon Musk och en film som visats upp. Däremot verkar det tveksamt hur bra bilen står emot vanligt regn. 

Flera ägare har nu börjat klaga på rostfläckar på plåten efter att de kört bilen i regn, något som blivit en stor nyhet i USA. Klagomålen publicerades först på ägarforumet cybertruckownersclub.com. Efter bara två dagar med bilen fick en ägare rostfläckar på den rostfria plåten. 

Här är exempel på bilder med små orange-bruna fläckar i den rostfria plåten på Tesla Cybertruck.

– Jag hämtade den i Dublin Kalifornien igår när det ösregnade, körde upp den till Sacramento och det finns ett gäng små orange prickar och några vattenfläckar. De orange prickarna är inte jättestora, de är väldigt små men de är uppenbara. Visst, jag har inte tvättat bilen än men det har bara gått två dagar i regnet, skriver en användare som heter Raxar. 

Även en ägare som kallar sig vertigo3pc rapporterar om rostfläckar på bilen, något han även visat upp för Tesla som ska ha en metod för att ta bort fläckarna. Om det verkligen är rostfläckar är än så länge obekräftat. En ägare ska till och med ha blivit upplyst av Tesla om att bilen får orange fläckar i regn.
– När de pratade med någon på anläggningen sa de till mig 1) de har en procedur/vägledning för hur man fixar det, men 2) de har inte verktygen till hands och inte heller har de gjort den här reparationen tidigare. De dokumenterade korrosionen och sa till mig att de skulle ringa mig nästa månad när verktygen har anlänt och de kan utföra servicen/reparationen.

Tesla uppmanar i sin bruksanvisning till att ägare omedelbart ska tvätta bort vägsalt från Cybertruck, men vad som hänt med bilarna som bara körts i regn är en gåta. Gissningarna om vad hänt är i full gång på forumen. Vissa användare tror att det kan vara pollen eller metallspån från tågspår som landat på plåten, vilket kan orsaka så kallad flygrost. 

Tesla Cybertruck tillverkas av rostfri stålplåt. Enligt uppgifter kommer den från finska Outokumpu och görs med en speciell process. Outukompu är Europas största tillverkare av rostfritt stål. De har även fabrik i svenska Avesta, men enligt uppgifterna kommer plåten till Tesla från en fabrik i Calvert, Alabama. Även rostfri plåt kan drabbas av korrosion, men den ska vara betydligt mer motståndskraftig än vanlig plåt, även när den är olackerad. 
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester