Svindyr olycka: Två Bugatti Chiron krockar

Att äga en svindyr superbil gör dig inte till en superförare. Två Bugatti Chiron kraschade med varandra efter att ha misslyckats med att köra om en lastbil. Bilar för 90 miljoner kronor förstördes i olyckan. 

Ett 15-tal Bugatti-bilar har samlats för Bugatti Grand Tour Marocko. Där kör ägarna sina bilar genom Marocko och umgås under trevliga former. Även Bugattis vd Mate Rimac deltog i eventet. Men för två förare av två olika Bugatti Chiron tog allt en olycklig vändning. 

En kamera i en lastbil som körs om fångar på film hur de två hyperbilarna försöker köra om en framförvarande lastbil. Men istället krockar superbilarna med varandra när de inte har tillräcklig kontroll på manövern. Det är uppenbart att en superbil inte gör dig till en superförare. 

En vit Bugatti Chiron Pur Sport kraschar med en silverfärgad Bugatti Chiron Super Sport, dessutom kör lastbilen av vägen och välter när chauffören försöker undvika Bugatti-krocken. De två Bugatti-bilarna var tillsammans värda ungefär 90 miljoner kronor. 

Den silverfärgade Bugattin hamnar i ett dike och blir svårt demolerad, den andra, vita Bugattin, blir kvar på vägen med omfattande skador. Enligt medieuppgifter i Marocco ska ingen människa ha skadats allvarligt i kraschen. Men olyckan torde gå till historien som en av de dyraste någonsin i materiella termer. 

Bugattis vd Mate Rimac har än så länge inte gått ut med några detaljer om händelserna på eventet där han deltar. Bugatti skriver på sin Instagram att det var ett oförglömligt event. Bland de 12 hyperbilarna syns Bugatti Veyron Vitesse, Chiron, Chiron Pur Sport, Chiron Super Sport och Chiron Super Sport 300+.
LÄS MER: