Ducati visar upp sin svartaste hoj någonsin

Ducato presenterade nya Scrambler Icon Dark – märkets svartaste hoj någonsin. Sportversionen av den klassiska Dirtbike-modellen. Den beskrivs som en perfekt nybörjarhoj.

Det var 1962 som Ducati började tillverka de här avskalade och enkla modellerna. Med sitt rått, lite aggressiva utseende var de inspirerade från amerikanska motortävlingar i Dirtbike. Men produktionen lades ner 1974. Då trodde många att man sett den sista nya Scramblern produceras. Men 2015 gjorde den comeback med nya modeller. Och nu kommer sportversionen Full Throttle och den mörka Icon Dark.

Det är en stilren och enkel modell, helt kolsvart. Men givetvis finns den ikoniska och karakteristiska droppstenstanken kvar. Den här hojen har sina rötter i de smutsiga amerikanska ovalerna och ska ge sina ägare samma känsla. Till skillnad från många andra nya lanseringar är den här hojen tänkt som den perfekta nybörjaren. Det här är en utmärkt motorcykel att börja med när ditt körkort är färskt.

Dess enkla men dynamiska design och lättbegripliga konstruktion gör den trevlig att lära sig köra motorcykel med. Samtidigt är Ducati noggranna med att det är en motorcykel även för veteranerna. Om man gillar känslan av att sladda runt i grusiga ovaler är det här den perfekta hojen.

Scrambler-modellerna har till skillnad från sina ursprungliga kusiner på 1960-talet en starkare motor. De första modellerna levereras under 1960-talet med en enkel 250 kubiksmotor, medan den här nya Full Throttle och Icon Dark har hela 803 kubik.  Scramblern gav ett tufft intryck. Ducati har sänkt styret och kortat av framskärmen där fram. I dess bakdel har man ingen skärm alls. Samtidigt är loggan lite tilltufsad för att matcha dess hårda framtoning. 
LÄS MER: