Därför portas Tesla Cybertruck från biltvättar

Tesla Cybertruck bannlyses från biltvättar. Bilarna riskerar skador som inte Teslagarantin täcker, enligt tvättarna. Något som gjort ägare mäkta upprörda.

Hon är förbannad och kränkt över att ha blivit nekad att köra in i en biltvätt. Allt började när Courtney skulle åka för att tvätta sin nya Tesla Cybertruck i Kalifornien.
Men vid ingången såg hon en skylt som tydligt visade att Cybertruck inte var välkomna. Anledningen var att Teslas garanti inte gäller vid skador under biltvätt. Courtney blev mycket upprörd och tillsammans med en fotograf lade hon upp en film på nätet och berättade öppenhjärtigt om känslorna.

Hon var arg och frustrerad över att ha blivit portad från biltvätten och fick ett massivt stöd från många följare och tittare. Men några visste också varför de här bilarna inte får komma in till biltvättarna.
Anledningen till att Cybertruck inte släpps in är att påsås kunna ta skada. Vindrutetorkare och laddningsporten är särskilt utsatta, enligt belackarna. Det finns visserligen en inställning i bilen, ett så kallat “carwash mode”, men om bilägare skulle glömma att aktivera den, då riskerar biltvätten att bli ruinerad av stämning och följande skadeståndskrav.

Tesla har till och med gått ut och rekommenderat ägare till Cybertruck att istället använda alkoholservetter som man har till att putsa glasögon, för att tvätta sin bil.
Ett annat problem med Cybertruck som många ägare retar sig på är att det lätt blir fingeravtryck på den rostfria plåten. Det räcker med att man nuddar bilen så finns avtrycket kvar och behöver poleras ganska ordentligt för att det ska försvinna.
LÄS MER: