Ny vinstvarning från VW – försäljningen faller

Volkswagen tvingas gå ut med en ny vinstvarning. Den pressade biltillverkaren kommer att sälja färre bilar med lägre vinstmarginal än vad man tidigare trott. 

För andra gången sedan i somras går Volkswagen Group ut med en vinstvarning. Det är främst bilmärket Volkswagen och Volkswagen Transportbilar som har det tufft. Prognosen för försäljning skrivs ner från 9,24 miljoner bilar till 9 miljon. Intäkterna krymper till 320 miljarder euro, från tidigare 322,3 miljarder. Vad värre är att vinstmarginalen försämras från 6,5 till 7 procent till 5,6 procent. 

Kassaflödet försämras till 2 miljarder euro, från tidigare 2,5 till 4,5 miljarder euro, uppger VW i ett pressmeddelande. Omkring 2 miljarder går åt för det nya samriskföretaget ihop med Rivian. Volkswagen Group har nu en nettolikviditet i Automotive Division som förväntas ligga i intervallet 36 till 37 miljarder euro 2024 (tidigare: 37 till 39 miljarder euro).

Volkswagen har tidigare gått ut med att de måste säga upp personal i Tyskland och att det finns risk för att en fabrik kan komma att läggas ned, något som aldrig har hänt tidigare. 
LÄS MER: