Så klarar elbilen racet mot Ducatis super-MC

En Audi RS e-tron GT Performance ställs mot en Ducati Panigale V4. Båda modellerna dominerar bland sina respektive fordonstyper men nu ska det avgöras vem som är bäst på 402 meter.
– Kom igen det kommer inte att räcka, säger Mat Watson. 

Den kända engelska motorexperten Mat Watson från Carwow ville se hur en av världens snabbaste motorcyklar klarar sig mot en av de snabbast accelererande elbilarna i världen. Därför valde han att arrangera en tävling mellan en Audi RS e-tron Performance med honom själv bakom ratten som ställs mot en Ducati Panigale V4 med föraren Alexandro som arbetat som testförare åt Ducati sedan 2007.
– Denna modell är lite som mitt barn, säger Alexandro. 

De två kraftpaketen ställs mot varandra på en 402 meter lång bana, men har olika förutsättningar. Audi RS e-tron Performance har 925 hästkrafter med ett vridmoment på 1027 Nm som kommer från två elmotorer. GT Performance har den snabbaste accelerationen av alla Audis någonsin och gör 0-100 km/h på 2,5 sekunder med en toppfart på 250 km/h. 

Men Ducati Panigale V4 är inte fy skam den heller. Av motorjournalister har den beskrivits som “en missil mellan benen” och kommer med en 1,1-liters V4-motor på 216 hästkrafter med ett vridmoment på 1027 Nm. Dessutom väger motorcykeln 187 kg, vilket är betydligt mindre än sin motståndare som är en tungviktare på 2395 kg.

 Så vem kommer vinna i denna otroliga kamp undrar nog många. Mat Watson verkar i alla fall säker på vad han måste göra för att vara först över linjen.
– Jag kommer ha en snabbare start, men jag måste se till att han inte lyckas ta igen det, säger Mat Watson. 

Duellen startar sedan och vem som vann kan du se i klippet som finns länkad i artikeln. Det är ett häftigt race som innehåller mycket spänning.
LÄS MER: