Elbilen Polestar 3 stoppas – köpare tvingas vänta

Polestar tvingas stoppa leveranserna av nya flaggskeppet Polestar 3, kan Carup avslöja. Bilens mjukvara fungerar inte som tänkt och bilarna får inte levereras. Nu tvingas ivriga köpare vänta extra på elbilen som de var lovade att få nu i augusti. 
– Väldigt frustrerande, uppger en köpare i sociala medier. 

Nya lyxbilen Polestar 3 delar mjukvara med Volvo EX90. Den nya core computern har varit en minst sagt problematisk historia och försenat Volvos elbil med över ett år. Volvo EX90 ska levereras med 10 funktioner borttagna, bland annat lidar, Apple Car Play och dubbelriktad laddning. Även Polestar 3 har blivit kraftigt försenad men har de flesta funktionerna i behåll eftersom bilen saknar lidar. Nu i augusti skulle leveranserna startat på bred front till köpare i hela världen.

Men så blir det inte. Polestar 3 har tvingats gå ut till kunderna och meddela att leveranserna är stoppade. Förväntansfulla bilköpare som betalar närmare en miljon kronor hade för bara några dagar sedan blivit lovade leverans nu i augusti. Men nu stoppas leveranserna. Bilens mjukvara är helt enkelt inte färdig för leverans. Många som provkört bilen rapporterar om ett stort antal buggar. Förhoppningen är dock att stoppet ska bli kortvarigt. 

Mjukvaran i Polestar 3 fungerar inte som är tänkt och nu stoppas leveranserna.

 – Vi har fattat beslut att tillfälligt pausa leveranser av Polestar 3 till mitten av september för att finjustera den slutgiltiga kundmjukvaran och för att ge våra kunder en ännu bättre upplevelse, bekräftar Polestars svenska PR-chef John Eriksson i ett mejl till Carup. 

Polestar 3 är en oerhört viktig modell för den hårt pressade tillverkaren. Polestar 2 och 4 tillverkas i Kina och drabbas av 19,3 procent strafftull från EU och 102-procentig till till USA. Polestar 3 tillverkas i USA och slipper strafftullen. 
LÄS MER: