Krossen – så slutar racet mellan Bugatti och Rimac

Den snabbaste elbilen Rimac Nevara ställdes mot Bugatti Chiron Super Sport. Tävlingsplatsen var ett gammalt flygfält på prärien i stekande sommarhetta.
– Jag förstår inte hur man kan bygga något sådant, säger Steve Hamilton. 

Motorprofilen Steve Hamilton från Naperville, Illinois är känd för sina farttester. Nyligen genomförde han en tävling som uppmärksammats. Vad sägs om en spännande batalj mellan en Bugatti Chiron SS och en Rimac Nevara. Båda bilarna kommer numera från samma företag – Bugatti-Rimac.
– Det här ska bli väldigt spännande att se hur det slutar, säger Steve Hamilton.

På tävlingsdagen är det varmt som i en bastu. Platsen är ett flygfält mitt ute på Illinois prärie och de båda kombattanterna kommer i god tid före start. För Bugatti är det proffsföraren Jamie Morrow som ska hålla i ratten. Han är bilmärkets bästa testförare i USA och den som ska försvara deras färger.

Med sig har han ett riktigt fartmonster. Bugatti Chiron SS har klockats på 490 kilometer i timmen. Men det officiella världsrekordet innehas av vårt svenska Koenigsegg Regera, som körde 447 kilometer i timmen efter det officiella testreglerna.

Mot detta ställs han inför ett annat monster. Rimac Nevara, som också har en del världsrekord på sitt samvete.  Rimacföraren heter Goran Drndak, också han märkets officiella förare. Han har slagit en hel del officiella världsrekord. Bland annat har Goran backat i 276 kilometer i timmen.
– Eftersom de kommer att låta som mest vid målgången så tycker jag vi ställer oss där, säger Steve Hamilton.

Sedan flaggades bilarna iväg. Det var makalösa krafter som släpptes loss och krossade lugnet på prärien. Och det är ingen tvekan om vilken av bilarna som är snabbast.
– Det är otroligt hur man kan bygga något sådant här. Tänk själva att de har börjat med ett tomt papper som till slut blir de här bilarna.
LÄS MER: