Här testas ny hemlig version av Tesla Model Y

Tesla jobbar hårt på en förnyad version av Model Y. Bilen tros få ny en rad förbättring jämfört med dagens modell. Nu har en hemlig prototyp fotograferats under tester. 

Tesla Model Y var världens mest sålda bilmodell förra året och är Sveriges mest sålda bilmodell i år. SUV:en har sett i stort sett likadan ut sedan den visades första gången i mars 2019. Samtidigt har en rad konkurrenter som kopierat modellen dykt upp. Tesla jobbar därför på en uppgraderad modell, enligt Elon Musk kommer den dock inte i år. Tesla har inte avslöjat när bilen ska lanseras, men nästa år är sannolikt. 

Nu har den uppdaterade modellen, som kallas Model Y Juniper, för första gången fångats på bild under tester i Pasadena i Kalifornien. Bilen är kraftigt maskerad och verkar få stora förändringar i nosen och bakpartiet som Tesla vill dölja. Tesla Model 3 genomgick samma typ av föryngringskur förra året.

Dagens version av Model Y, Sveriges just nu mest sålda bilmodell.

Förutom visuella förändringar som ger lägre luftmotstånd väntas Model Y få ett uppgraderat chassi med bättre komfort och lägre ljudnivå. Inredningen görs också om, men det återstår att se om Tesla tar bort spaken för blinkers och vindrutetorkare. Det är en förändring de fått mycket kritik för på Model 3. 
LÄS MER: