Färre nya elbilar säljs i EU – Tesla tappar 34%

Nya elbilar minskade i Europa under maj. Nya siffror visade att registreringen av elbilar sjönk med 12 procent under maj. Volvo är den stora vinnaren totalt på bilmarknaden medan Tesla tappade 34 procent i maj. 

Efter uppgången i april blev maj en sämre månad för bilbranschen i Europa. Den totala registreringen av nya bilar i EU minskade med tre procent. Hittills i år är dock totalmarknaden upp med 4,6 procent till 4,6 miljoner bilar, uppger branschorganisationen ACEA.

Registreringen av elbilar gick ned med 12 procent i maj och det registrerades 114 308 nya elbilar. Tyskland och Sverige hade både minskningar med över 30 procent. Elbilarnas marknadsandel av registreringen i maj föll från 13,8 procent till 12,5 procent. Räknat under hela året så har elbilar ökat antalet registreringar med två procent i EU. Elhybrider var den enda biltyp som ökade i maj i EU, upp med 16 procent.

Tesla fortsätter att backa efter förra årets enorma uppgång och tappade 34 procent av sina nyregistreringar i maj i EU och fick ut 19108 nya bilar. Volvo blev den stora vinnaren i maj med en uppgång med 28 procent till 34101 bilar. Volkswagen blev största bilmärke närmast före Toyota och Renault. 
LÄS MER: