Världspremiär: V16-monstret Bugatti Tourbillon

Nu har helt nya Bugatti Tourbillon haft världspremiär. Bugattis nya hyperbil får V16-motor och hybriddrivlina med tre elmotorer. Accelerationen upp till 100 km/h går på 2,0 sekunder.
– Vi har genomfört alla vackra och galna idéer vi hade från början, säger Mate Rimac. 

Bugatti premiärvisade under torsdagskvällen sin nya hyperbil som efterträder Bugatti Chiron. Den nya bilen får namnet Bugatti Tourbillon. Utseendet påminner starkt om Chirion, men bilen är rundare och ännu mer strömlinjeformad samt lägre och ser mer aggressiv ut. Bilen är helt ny rakt igenom och delar inte en enda del med tidigare modeller.
– Den är inspirerad av dyrbara klockor med vacker mekanik, säger Mate Rimac som ledde premiärvisningen i franska Molsheim.

Bilen är 33 mm lägre än sin föregångare Chiron och har ett betydligt mer aggressivt utseende. Enligt Bugattis chefsdesigner har de jobbat hårt med bilens proportioner och den ska påminna om ett rovdjur. Inredningen och instrumenteringen är totalt analog utan touchskärmar för att vara tidlös och Bugatti jämför den med ett schweiziskt precisionsur. Hastighetsmätaren är graderad till 550 km/h.
LÄS MER: Bilder, film och alla fakta om BUGATTI TOURBILLION

Bugatti går från W16 i Chiron till en helt ny V16-motor med hybriddrivlina i nya Bugatti Tourbillon. Bilen har en V16-motor utan turbo på 8,3 liter och tre elmotorer för hybridsystemet. Bilen har två motorer på framhjulen och en på bakaxeln. Batteriet sitter integrerat i monocoquen och är på 25 kWh. Den nya V16-motorn är cirka 25 centimter längre än den gamla eftersom cylindrarna inte sitter omlott som på en W16.
– Elmotorerna räddar förbränningsmotorn, säger Mate Rimac.

Trots hybridsystemet ska inte bilen väga mer än gamla Chiron, ungefär 1995 kg. Bugatti Tourbillon har en toppfart på 442 km/h och gör 0-100 km/h på 2,0 sekunder. Den tar sig upp till 200 km/h på under 5 sekunder och når 300 km/h på under 10 sekunder. På under 25 sekunder har Bugatti Tourbillon passerat 400 km/h. Bilen kommer att göras i 250 exemplar och leveranserna startar 2026. Prislappen ligger på 43 miljoner.
LÄS MER: Bilder, film och alla fakta om BUGATTI TOURBILLION

LÄS MER: