Lämnar Polestar: ”Jag borde ha ställt mer frågor”

Nu kommenterar Polestars avgående styrelseordförande mer om rapportkaoset hos elbilstillverkaren. Håkan Samuelsson, 73, går i pension efter en lysande karriär hos Scania, MAN och Volvo Cars. 
– Självklart skulle man gjort det bättre och rapporterna skulle ha kommit i tid. Det är bara dåligt. Jag borde ha ställt mer frågor för att säkerställa. Men det är komplext, säger Håkan Samuelsson till Dagens Industri

Efter en lysande karriär inom fordonsbranschen väljer Håkan Samuelsson nu att kliva av som Polestars ordförande och gå i pension. Istället tar tidigare Skoda-vd:n Vinfried Wahland över Polestar. 
– Man får akta sig så man inte blir en Biden. Det finns en gräns för att sluta och där är jag nu, säger Håkan Samuelsson till DI

Håkan Samuelsson har varit ordförande i Polestar ända sedan 2017 då bolaget knoppades av från Volvo Cars och mer självständigt började utveckla elbilar. De sista månaderna blev turbulenta med ett börsras på 69 procent i år och hot om uteslutning från Nasdaq. Orsaken är att Polestar inte kunnat få fram delårsrapporter. Men nu ska både försenade bilmodeller och rapporter komma, lovar Samuelsson.

– Jag kliver av Europas enda renodlade elbilsbolag som självklart har alla möjliga barnsjukdomar och uppfostringsproblem. Men det har startat från noll och Sverige är inte så vant vid att prata om nystartade bolag. Investerarna måste ha tålamod, säger han till DI. 
LÄS MER: