Brutal omgörning av Countach chockar bilälskare

Lagom till Lamborghini Contach 50-årsdag slår Liberty Walk till. De chockerar med en totalt ombyggd om Countach med nya stötfångare, kjolar och extrem breddning. Bilen ställs ut på Tokyos bilsalong och lär väcka uppmärksamhet. 

Det är lite som att måla om en tavla av Rembrandt. Lamborghini Countach anses vara en ikon i bilvärlden och en mästerlig design. De första exemplaren levererades till köparna för ganska precis 50 år sedan. Då var den djärva kilformad karossen helt ren från kjolar och spoilers. 

Nu har Liberty Walk satt sågen i Marcello Gandinis mästerverk och förändrat bilen totalt. Dessutom tänker de sälja kittet till andra som händelsevis vill förädla, eller är det fördärva, sina Countacher. Det mesta är utbytt på bilen. Den har fått nya stötfångare, främre diffusor, canards, kjolar, sidodiffusorer, bakre diffusor och en ny bakvinge. 

Än så länge har Liberty Walk bara visat upp utanpåverket, men vi är ganska säkra på att de även satt tänderna V12-motorn och den italienska skinninredningen. Får man verkligen göra så här?
– Vi gör vad vi vill, säger Liberty Walk i sociala medier. 

LÄS MER: