Helgerånet: Sågade sönder ikonisk Ferrari värd 20 miljoner

Får man göra vad som helst med en av bilhistoriens mest ikoniska sportbilar? Nu har en Ferrari F40 värd 20 miljoner sågats upp och byggts om totalt. Ferrari kan nu komma att straffa Liberty Walk som ligger bakom det kontroversiella bygget.

Liberty Walk är kända för ombyggnadskit till superbilar som Ferrari, Lamborghini och McLaren. Nu visar de upp sitt mest kontroversiella bygge någonsin. De har sågat upp en Ferrari F40 och byggt om bilen totalt. Ferraris ikoniska sportbil tillverkades bara i 1311 exemplar och en bil i originalskick är värd cirka 20 miljoner kronor.

Nu har de avtäckt en totalt ombyggd Ferrari F40 på Tokyos bilsalong. Från början var bilen lackerad i Ferraris klassiska röda färg Rosso Corsa, nu är den helvit med sponsringsdekaler och Japans flagga. 

Dessutom har bilen sågats isär och fått en enorm breddning som nitats fast på den gamla karossen, ny frontspoiler, bakspoiler och ny bakända med diffusare. Även motorhuven är utbytt, även om den är inspirerad av F40 LM. Dessutom är hjulen extremt mycket bredare än hos originalet och har fått däck från Toyo. Interiören har fått nya racingstolar i kolfiber och en ny ratt från Sparco.  

Så här ser en Ferrari F40 ut i okapat skick.

Ferrari har tidigare straffat ägare och svartlistat den som gjort stora förändringar av bilarna som inte fallit italienarna på läppen. Frågan är om det går att göra något grövre övertramp och helgerån än vad Liberty Walk gjort? Ja, det skulle vara att fingra på en 250 GTO kanske. Liberty Walk riskerar nu att komma på samma svarta lista som Justin Bieber, 50 Cent och Kim Kardashian. De sägs inte längre få köpa det italienska märkets bilar. 

 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester